Onsdag uge 36: Fuldkornsspaghetti med auberginesovs

Denne ret har efterhånden status som én af mine hofretter. Det er så nemt og hurtigt at lave, og det er jeg stor fan af 😄

Jeg plejer at lave den med kun aubergine (udover løg, hvidløg, tomatsovs osv.), men vi havde nogle ingredienser der skulle bruges, så jeg freestylede i dag.

Jeg gjorde nogenlunde sådan:

Et løg

Tre fed hvidløg

En aubergine skåret i små stykker

Fem spiseskefulde ajvar

En dl ærtepuré (vi havde noget der skulle bruges – bare ærter blendet med hvidløg og olie)

Ca. tre dl kogte, grønne linser

Ca. tre spiseskefulde kapers

To spiseskefulde balsamicoeddike

En brik (eller dåse) hakket tomat

Salt, peber, løgpulver og oregano

Vand efter behov

Fuldkornsspaghetti

Fremgangsmåde:

Løg, hvidløg og aubergine svitses i en sauterpande. Resten af ingredienserne tilsættes. Tilsæt vand i takt med at det fordamper. Jeg brugte nok tre dl i alt, indtil det havde den ønskede konsistens.

Serveres med kogt fuldkornsspaghetti.

Jeg dryssede med parmevegan (vegansk “parmesan”) til sidst. Jeg laver det således:

En håndfuld cashewnødder, en håndfuld gærflager, lidt løgpulver, lidt hvidløgspulver og salt blendes i en minihakker.

That’s it! Hvis man ikke lige ligger inde med grønne linser, ajvar og ærtepuré, så kan det sagtens undværes. Det smager også rigtig godt kun med aubergine. Så lad dig ikke skræmme af de evt. lidt mærkværdige ingredienser. Man behøver heller ikke nødvendigvis at drysse med parmevegan til sidst, hvis man ikke har gærflager. Det er bare ekstra luksus med det på.

Velbekomme og god aften 🌱💚